fbpx https://riditti.com?gb=1

We garanderen met 100% zekerheid dat jouw boodschap wordt gelezen

Contacteer ons
Facebook 19 april om 14:42

Had het geluk een ‘riditti’ te mogen ontvangen. De 2 dames die bij ons de ontvangst verzorgen hadden zelfs de 24u in hun agenda gezet, zo nieuwsgierig waren ze! Heel het kantoor was benieuwd. Echt een heel vernieuwend en ook zakelijk interessant concept.

Jan Coninx

Advocaat, Odigo Advocaten

Ontdek de kracht van mond-tot-mond reclame

Weet je nog hoe leuk het was om vroeger verstoppertje te spelen. Dat is wat wij bij Riditti Doen. Geef een boeket bloemen via één van onze lokale floristen en pas na 24 uur ontdekken ze pas wie je bent en krijgen ze  jouw persoonlijke boodschap te zien. 

Drie goeie redenen om met Riditti in zee te gaan

Keep it simple smart

Vereenvoudig je administratie en bestel jouw boeketten online via Riditti. Daarna krijg je gewoon een factuur in je mailbox met de naam van wie het boeket kreeg. Geen zoektocht meer naar een visa kaart of complexe procedures.

Joint promo

Via Riditti kan je ook promotie maken voor jouw bedrijf. Heb je een leuk product dat je wil aanbieden. Of weet je hoe je klanten moet in de watten leggen. Nodig hen via Riditti uit om ook met jouw bedrijf kennis te maken.

Joint adventure

Heb jij een product of service die je graag op een originele manier wil verkopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kan Riditti gebruiken om ook jouw diensten en service aan de man te brengen. Een boeket bloemen met een surplus. 

Ons concept is eenvoudig maar uniek

Stel je eens voor dat jouw klanten meer gaan kopen.
Dat ze jouw producten gaan promoten en op die manier nieuwe klanten werven voor jou.
Wat kan deze nieuwe online- en direct marketing tool voor jou kan doen. 

Vergeet-me-nietjes

Nieuwsgierigheid is een sterke troef en maakt de beleving nog intenser is en langer blijft hangen. Door 24 uur te moeten wachten op jouw persoonlijke boodschap zal deze zeker gelezen worden. Ideaal dus om in te zetten bij een nieuwe marketing actie of als je wil dat je boodschap lang blijft hangen.

Zet in op tevreden klanten

Wist je dat een mondelinge aanbeveling de eerste reden is om tot kopen over te gaan? Wat als de de klantendienst die ontevreden klant toch terug aan het glimlachen krijgt. De kans is groot dat hij aan boord blijft en jou aanbeveelt bij vrienden of kennissen. 

Maak een klant gelukkig

Beloon trouwe klanten

Een nieuwe klant werven is 5 tot 7 keer duurder dan een bestaande klanten houden. Zet Riditti in als persoonlijke toets op de sales afdeling om trouwe klanten te belonen.  Wie weet worden ze jouw grootste ambassadeurs.

Riditti levert over gans België dankzij ons netwerk van lokale floristen. Ontdek ze hier.

Ik gebruikte Riditti om mijn personeel in de watten te leggen. Ik heb nog nooit zoveel grote reacties gekregen. Zeker omdat ze werden geleverd aan hen thuis. Ze vonden het geweldig. “

Patrick Verstraeten

CEO